25.3.2025 kello 16:00-17:30
ELOkolo / osoite Pohjolankatu 10
Tervetuloa keskustelemaan mielen voimavaroista erityislapsiperheessä. Mikä niitä syö, mikä ruokkii?
Mielen voimavarat eivät ole vain yksilöistä kiinni, vaan niitä muovaavat myös lähiverkostot ja koko ympäröivä yhteiskunta. Moni kansalainen pohtii omaa ja toisten ihmisten jaksamista. Ihmiset voivat vaikuttaa monin eri tavoin omaan ja toistensa mielenmaisemaan perheissä, naapurustoissa, kouluissa ja työpaikoilla sekä vapaa-ajan harrastuksissa, kulttuurin ja urheilun parissa, mediassa ja politiikassa.
Erityislapsiperheillä on tässä tärkeä rooli – heidän kokemuksensa ja tarpeensa tuovat arvokasta näkökulmaa siihen, miten voimme yhdessä luoda ymmärtäväisemmän ja tukevamman ympäristön kaikille.
Kevään Kansallisten dialogien tarkoitus on lisätä ymmärrystä siitä, miten ihmismielen voimavarat rakentuvat eri elämänvaiheissa ja tilanteissa – lapsuudesta vanhuuteen, arjessa ja muutosten keskellä. Kuinka voimme ruokkia ajatuksen, tunteen ja mielikuvituksen voimia itsessämme ja ympärillämme?
Kutsumme keskusteluun rovaniemeläisiä erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhempia, kokemusosaajia ja Erityislasten Omaiset ELO ry:n jäseniä sekä erityisesti sinut, joka et normaalisti tämän kaltaisiin keskusteluihin osallistu. Meitä kiinnostaa juuri sinun kokemuksesi!
Keskustelu on osa Kansallisia dialogeja. Ympäri Suomen järjestetään suuri määrä dialogeja, joissa osallistujat pääsevät käymään monimuotoista keskustelua, kuulemaan toistensa näkemyksiä, jakamaan havaintoja ja oppimaan uutta. Tarkoitus ei ole päästä yksimielisyyteen vaan rakentaa moniäänistä ymmärrystä.
Dialogeista kootaan yhteenveto yleisesti hyödynnettäväksi. Yhteenvetoa hyödynnetään valtion, kuntien ja hyvinvointialueiden hallinnossa ja päätöksenteossa.
Keskusteluun mahtuu maksimissaan 8 henkilöä.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 18.3 tästä: https://bit.ly/mielen_voimavarat
Keskustelun järjestävät: Neppari-hanke ja Erityislasten Omaiset ELO ry
Lisätiedot:
Sini: 044-9880875/ sini@nepparihanke.fi
Salla: 044-0978080/ salla@erityislastenomaiset.fi
Tervetuloa mukaan! Sinua tarvitaan!