ELOperheet

ELOperheet

Erityisperheiden tapaamiset vanhempien vertaistukitapaamisten rinnalla ovat olleet ELOn tapahtumatarjonnassa ELOtoiminnan alusta alkaen. Vuosien varrella yhteen on kokoonnuttu tapaamisteemojen vaihdellessa tilanteiden ja tarpeiden mukaan. Vuosittaisiksi perhetapahtumiksi ovat muotoutuneet ELOn Aurinko- ja Ruskapäivien lisäksi ELOn Pikkujoulut, jolloin pipari tuoksuu ja maistuu, joulumusiikki soi ja Joulupukkikin vierailee lahjoineen ja yllätyksineen.

ELOn Aurinko- ja Ruskapäivät sekä Pikkujoulut

Vuosittaiset ELOperheiden toiminnalliset perhepäivät ovat Aurinkopäivä keväisin ja Ruskapäivä syksyisin. Perhepäivän aikana lapsille ja aikuisille on järjestetty sekä erillistä että yhteistä toimintaa. Teemasta riippuen, tapahtumaa on vietetty niin sisätiloissa kun ulkosalla. Tapahtumapäivän kesto on kolmesta neljään tuntiin. ELOn Aurinko- ja Ruskapäivien yhteistyökumppanit ovat vaihdelleet tapahtumasisältöjen ja -teemojen mukaan. Päivissä on muun muassa ulkoiltu, harjoitettu kädentaitoja, sirkusteltu, tutustuttu frisbeegolfiin, keilailtu, lumikenkäilty, vierailtu maatilalla, koettu elämyksiä mm. porojen, hevosten ja husky-koirien seurassa, kehitetty erityisryhmien asumispalveluja, tutustuttu toisiimme ja vietetty laatuaikaa yhdessä. ELOkolo – vertaistuen kehittämishanke on mahdollistanut perhepäivien järjestämisen Rovaniemen lisäksi myös hankkeen pilottiseutukunnissa Tunturi- ja Itä-Lapissa. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat elolaiset!

 

ELOn vertaisperhetoiminta

Vertaisperhetoiminta on uusin ELOtoiminnan muoto tukemaan lappilaisia erityisperheitä. Toiminta on luotu yhdessä auttamistoimintaan sitoutuneiden erityisperheiden kanssa. Perheet ovat vapaaehtoisia ja tehtäväänsä koulutettuja.

Lisätietoja aiheesta.

ELOperheiden tuetut lomat

Lomajärjestön kanssa yhteistyössä toteutetut viiden vuorokauden mittaiset perheiden tuetut lomat Ylläksellä on toteutettu keväällä 2011 ja syksyllä 2012. Syyslomalla 2013 toteutunut tuettu loma oli Rovaniemellä.
ELOperheiden tuettua lomaa viettiin kesällä 2016 SantaSportilla.

ELOperheiden virkistys- ja perhepäivät

Loka-marraskuussa 2011 ja 2012 on järjestetty ELOperheiden virkistys- ja perhepäivä Levillä. Päivissä on vietetty yhteistä aikaa ELOperheiden kanssa. Tutustuttu toisiimme, toimittu yhdessä mm. keilailu, kylpylävierailu, sirkus, pallopelit, ja nautittu yhteinen lounas. Päivät ovat tuoneet erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten perheitä yhteen useista Lapin eri kunnista mahdollistaen kokemusten vaihdon ja vertaistuellisen verkostoitumisen.