Lisätty 03. marraskuuta 2014

Sherbornepaja

Sherbornepajan ryhmät on jaettu sopivien harjoitteiden mukaan ja niihin osallistutaan yhdessä vanhemman / aikuisen kanssa. Ilmoittaudu sinulle sopivaan ryhmään. Jos et tiedä, mikä ryhmä olisi sopivin, ota yhteyttä Katriinaan.

Ryhmäkoko 10 perhettä / ryhmä

Osallistumismaksu on 20,- / perhe

Vikkelät ja vauhdikkaat

klo 10-11. Liikutaan ja sen jälkeen kahvit
Suunnattu lapsille joilla on liikunnallista energiaa ja tahtoa liikkua. Lasten erityisyytenä voi olla esimerkiksi Adhd, Add tai Asperger.

 

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Rentoilijat

klo 12-13. Liikutaan ja sen jälkeen kahvit
Suunnattu lapsille, jotka pitävät rauhallisesta liikkumisesta ja rentoutumisesta. Käytössä voi olla liikkumista tukevia apuvälineitä. Erityisenä haasteena voi olla esimerkiksi vaikea kehitysvamma ja päivittäisen tuen tarve on jatkuvaa

Aurinkoiset

klo 14-15. Liikutaan ja sen jälkeen kahvit

Suunnattu lapsille, jotka tarvitsevat tukea kielen pulmien kanssa. Erityisenä haasteena voi olla kommunikointi ja käytössä on esimerkiksi kommunikointia tukevat kuvat

 

ELO ja Rovaniemen kaupungin erityisliikunta järjestävät erityistä tukea tarvitseville lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen Sherborne menetelmään tutustumismahdollisuuden pajan merkeissä ELOkololla. Kouluttajan Sherbornepajassa toimii VAU:n Sari Kuivas Oulusta. Mikäli pajan jälkeen on halukkuutta, järjestetään Sherbornesta Rovaniemellä koulutus.

Sherborne-menetelmä on liikunnallinen harjoitusohjelma, joka liikkumisen avulla tukee kokonaisvaltaisesti motorisia taitoja ja vuorovaikutusta. Keskeistä harjoitteissa on vuorovaikutus sekä tekeminen omalla tavalla ja taidoilla.

Sherbornepajassa harjoittelevat vanhempi ja lapsi yhdessä liikkumisen perustaitoja, rauhoittumista ja rentoutumista. Sherbornepajan harjoitteiden tavoitteena on liikkua ja nauttia tekemisestä yhdessä vanhemman kanssa. Liikkumisen myötä harjoitellaan sosiaalisia taitoja, tunteita ja mietitään mitä keho kertoo. Tavoitteena on saada positiivisia kokemuksia, jotka kehittävät itsetuntoa sekä toimia yhdessä erilaisissa vuorovaikutustilanteissa.

Lisätietoa Sherborne menetelmästä:

http://www.vammaisurheilu.fi/fin/koulutus/sherborne/

 

ilmoittautuminen 31.10.2014 mennessä

Rovaniemen kaupungin Erityisliikunnanohjaajalle

Katriina Merkkiniemelle, p. 040 562 5337

tai katriina.merkkiniemi@rovaniemi.fi